Esti gata sa-ti deschizi un service auto?

Esti gata sa-ti deschizi atelierul auto? Fie ca esti un mecanic foarte pasionat de meserie si nu-ti mai doresti sa lucrezi pentru cineva sau, poate, un antreprenor curajos care vrea sa intre in bransa, sunt cateva lucruri primordiale pe care trebuie sa le iei in calcul. Dupa ce ai terminat cu inchirierea spatiului, vopsirea podelei (lucru care, apropo, este mai complicat decat ai crede), alegerea masutei de cafea din receptie, alegerea echipei etc., trebuie sa te intrebi cu ce umpli spatiul de lucru. Echipamentele de baza difera in functie de afacerea pe care alegi sa ti-o deschizi – service auto, vopsitorie, statie ITP, vulcanizare sau spalatorie –  astazi dezbatem minimul necesar unui service auto. 

Din capul locului trebuie sa stabilim ca alegerea unui furnizor de incredere este mai mult decat necesara. El va fi alaturi de tine pentru a-ti sugera brand-urile potrivite, pentru a se asigura ca te incadrezi in buget sau ca nu iti comanzi un elevator de 3 m inaltime cand atelierul tau are doar 2 m ?.

 

  1. ELEVATOR

Un elevator poate imbunatati considerabil capacitatea reparatiei. Ca prim argument sta confortul mecanicului care va lucra in conditii optime, cu masina ridicata la inaltimea potrivita. Trebuie sa adaugam si sustinerea de maxima siguranta a masinii dar si facilitarea accesului sub partea inferioara a autovehicului. Intr-un articol viitor iti vom explica cum sa-ti alegi cel mai bun elevator pentru atelierul tau.

  1. BANCURI DE SCULE

Ce ar fi un atelier de reparatii auto fara sculele de baza, corect? Printre cele pe care e musai sa le ai se numara cheile normale si inelare, clestii, tubularele, surubelnitele, extractoarele de rulmenti. Acestea variaza in functie de necesitati. Mai ia in considerare, de asemenea, si lampile de mana si pistoalele pneumatice. Pentru diferite modele si marci de autovehicule vei avea nevoie de truse speciale de scule. Daca nu-ti permiti una la momentul respectiv, inchiriaza.

  1. COMPRESOR DE AER

Daca tot am mentionat pistoalele pneumatice, trebuie sa povestim si despre motorul care le pune in functiune. Datorita compresorului de aer te poti folosi de cheia pneumatica, polizorul sau slefuitorul pneumatic, pistolul de sablat sau de vopsit. De asemenea te mai ajuta si la curatarea pieselor, reglarea presiunii rotilor sau inlaturarea zgarieturilor sau impuritatilor.

  1. CRIC

Toate atelierele auto ar trebui sa aiba cel putin un cric. Din motive de siguranta, nu pune niciodata calitatea unui cric pe locul al doilea dupa pret. Exista peste 10.000 de accidente pe an care pornesc de la cricuri.

  1. APARAT SCHIMBAT ULEI

Schimbarile de ulei sunt unul dintre primele servicii oferite de un service complet de reparatii auto. Astfel ca un aparat de ulei si de scurgere este un instrument indispensabil. Acesta permite depozitarea uleiului vechi pentru o eventuala reutilizare ulterioara. Majoritatea uleiurilor auto sunt reciclate si reutilizate in incalzirea uleiului, asfaltului si multe altele. Reciclarea uleiului de motor are un impact urias asupra mediului.

  1. INCARCATOR BATERII

O problema comuna sunt bateriile descarcate. Un incarcator sau cablurile electrice auto pot fi de mare ajutor. In ciuda simplitatii sale, este totusi o necesitate. Unele incarcatoare se vor opri automat odata ce bateria va fi incarcata complet. Daca alegi sa nu achizitionezi un aparat de incarcare, asigura-te ca ai cabluri electrice.

  1. APARAT SERVICE CLIMA

Acest echipament ajuta la recuperarea, reciclarea si reincarcarea sistemelor de climatizare a masinilor. Pentru a detine acest echipament trebuie sa te asiguri ca se aliniaza standardelor in vigoare. Alte instrumente care completeaza aparatul de service clima sunt termometrul, detectorul de scurgeri, pompa vid si un identificator de agent frigorific.

Gata! Acum esti pregatit sa-ti deschizi afacerea ?

Daca simti ca-ti vei prinde urechile printre atatea echipamente si variante de brand-uri te poti baza pe echipa Service Total pentru consultanta. Pe pricipiul „Suntem alaturi de tine inca de la inceput”, te vom ghida prin toate procedeele necesare achizitionarii echipamentelor de care ai nevoie pentru ca afacerea ta sa fie cat mai eficienta!

Privacy Preferences
tunci când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la anumite servicii, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de module cookie poate avea un impact asupra experienței dvs. pe site-ul nostru web și asupra serviciilor pe care le oferim.