In ultima perioada ti-am povestit despre cum te putem ajuta cu ofertele personalizate pentru proiectul tau Start-up Nation. Partea buna este ca-ti vorbim din experienta. Pana acum am ajutat peste 300 service-uri sa se ridice la nivelul dorit de profesionalism. Ne-am gandit ca, cel mai probabil, te-ar ajuta in luarea deciziei cateva cazuri reale. Astfel ca am vorbit cu doi dintre clientii Service Total, aplicanti la Start-Up Nation 2017, si am aflat care le-a fost traseul, ce ar face diferit, dar si care este cheia succesului. ?

Adriana Gorgan, manager Professional Service Garage, Satu Mare.

„La inceput de tot, stateam cu service-ul in chirie. Pe parcurs, din fonduri proprii, am construit noi unul in Satu Mare – actualul Professional Service Garage. Am aplicat la Start-up Nation in 2017, iar toata procedura, de la decizia de-a aplica pana cand ne-au ajuns echipamentele, a durat in jur de un an. Consultantul l-am gasit cautandu-l din vorba-n vorba, pe recomandari, iar acesta s-a ocupat de toata documentatia. Noi i-am dat actele firmei si cele trei oferte pe care le-am cerut furnizorilor de utilaje. Service Total a fost unul dintre furnizori, cu care de altfel am si ales sa mergem inainte. Decizia a fost luata din mai multe motive, oferta de preturi, fireste, dar important pentru noi a fost si ca stiam cum lucreaza, pentru ca am mai colaborat inainte. Dupa deschidere, am devenit si parteneri ai retelei de service Dr. Auto. Ii sfatuiesc pe cei care-si doresc sa aplice sa se inarmeze cu multa rabdare, sa gandeasca in perspectiva inca de la inceput, sa puna cap la cap un plan bun. Sa fie profesionisti.”

Nadia Dinis, manager OEN Transilvania Garage SRL, Cluj Napoca.

„In iunie 2017 am trimis proiectul, iar pe la sfarsitul lunii septembrie am primit raspunsul. Pe langa tot ceea ce a tinut de consultant, noi am corectat putin proiectul ca sa corespunda cu ce aveam noi exact nevoie. Spatiul am inceput sa-l cautam dupa ce ni s-a aprobat proiectul. Prin recomandari ne-am gasit consultantul, din punctul meu de vedere astfel este cel mai relevant. Colaborasera niste cunoscuti cu ei si au avut grija ca totul sa fie bine. Partea de comunicare a fost foarte ok, mi-au raspuns de fiecare data cand am avut intrebari. La Service Total am ajuns pentru ca sotul meu colaborase inainte cu ei. Cunostea produsele, cunostea exact utilajele de care aveam nevoie, a fost suficient de multumit de experienta anterioara ca sa aleaga in continuare acelasi lucru. Asta in varianta in care si oferta de pret a fost mai avantajoasa decat ce am primit noi initial. Am luat spatiul la sfarsitul lunii noiembrie, in decembrie am comandat utilajele si am dat drumul activitatii in februarie. Intarzierile acestea n-au avut legatura cu partea de montaj si livrarea in sine, ci mai mult cu autorizatiile de care am avut nevoie, cele specifice domeniului, pentru ITP, partea de metrologii, controale etc. Echipamentele au inceput sa fie montate in decembrie si a durat 3 saptamani, apoi a fost partea de autorizatie, tot ce tine de acte. Daca ar fi sa fac ceva diferit, poate ca m-as gandi mai bine la ce as solicita pentru finantare. Noua ni s-au aprobat doar o parte din utilajele de care aveam nevoie, ei considerand ca cealalta parte nu facea obiectul finantarii din pricina activitatii. De exemplu, noi suntem service auto si in acelasi timp statie ITP, dar am cerut finantare pe ITP in conditiile in care nu activitatea era finantata, ci obiectul de activitate – codul CAEN. Noi CAEN-ul il aveam pentru „Testare si analiza” si pe partea asta de testare am gandit ca un stand de reglat geometria rotilor 3D ar putea intra in CAEN-ul acesta, insa ni l-au refuzat. Au considerat ca echipamentul nu era eligibil pentru activitatea pe care o desfasuram. Surprinzator pentru noi a fost faptul ca am obtinut proiectul ca orice alt om de rand. De principiu, lumea are impresia ca fondurile acestea se obtin prin cunostinte sau prin alt tip de influenta. Din punctul nostru de vedere a fost surprinzator ca oricine poate obtine fonduri, atat timp cat activitatea pentru care solicita proiectul corespunde cu cerintele de finantare.”

Privacy Preferences
tunci când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la anumite servicii, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de module cookie poate avea un impact asupra experienței dvs. pe site-ul nostru web și asupra serviciilor pe care le oferim.