Cum îți alegi elevatorul pentru service-ul tău. 3 factori de care să ții cont

Unul dintre cele mai importante echipamente pentru un service auto este elevatorul. Chiar dacă ești la început de drum cu business-ul tău sau vrei să îl modernizezi, elevatorul va rămâne întotdeauna un cap de listă de cumpărături. Pentru că am primit numeroase întrebări de la clienții Service Total în legătură cu achiziționarea acestei piese de echipament, am revenit cu un articol care să însumeze răspunsurile la toate întrebările.

1. Este potrivit pentru business-ul tău?

În primul rând, așa cum am mai specificat în unul dintre articolele noastre, și ținem să reluam aici, primul factor de decizie în achiziționare este ca elevatorul să se potrivească mănușă tipului de business pe care îl ai. Dacă mecanicii service-ului tău repară preponderent mașini mici, atunci un elevator cu o sarcină maximă de 4 tone este exact ce îți trebuie. Dacă printre clienții frecvenți ai service-ului tău se numără mașini de tonaj mare, precum dube, atunci ridicare a doar 4 tone nu va fi suficientă. În aceste cazuri punctuale, vorbim despre elevatorele cu 2 coloane.

În cazul în care vorbim despre o vulcanizare auto, situația se schimbă puțin. Aici sunt recomandate elevatoarele de tip foarfecă. Deși nu pot ridica o sarcină foarte mare, elevatoarele tip foarfecă sunt foarte bune pentru depanarea maşinilor, inclusiv cele sport, fiind prevăzute cu rampe de preluare joase. Ca să găsești cu ușurintă modelul de elevator potrivit pentru tipul tău de business, apelează cu încredere la agenții Service Total pentru servicii de consultanță.

Trăgând linie acestui prim aspect, trebuie să ții cont de tipul de elevator și sarcina pe care acesta o poate ridica, ambele bazate pe o previziune sau o analiză generală, logisticii, bugetului și a fluxului clienților care „vor trece rampa service-ului tău”!

2. Poziționarea și montarea

Continuăm lista cu două întrebări într-una: Unde vrei să-l instalezi și cum?

Zona în care vrei să instalezi elevatorul este foarte importantă. Aici vorbim despre tipul de beton și adâncimea podelei service-ului. De cele mai multe ori, montarea deficitară, la o adâncime greșită poate duce la accidentări și pagube destul de mari. Pentru a te asigura că totul se montează corect și că echipa ta de mecanici este în deplină siguranță la locul de muncă, este important să iei legatura cu un profesionist care se va ocupa de instalare.

Echipa Service Total se va asigura că montarea echipamentului achiziționat din portofoliul nostru este instalat corect, iar mecanicii tăi vor beneficia de un training special din partea funizorului pentru folosirea corectă și lipsită de riscuri a echipamentului. Agenții Service Total participă constant la training-uri organizate de producătorii de echipamente auto de renume mondial și chiar lideri de piață în domeniul lor, pentru a ne asigura că la echipa ta vor ajunge informații de maximă acuratețe.

3. Alegerea furnizorului

Când crezi că ai găsit un elevator potrivit pentru business-ul tău, verifică furnizorul. Este foarte important ca relația ta cu el să fie una de durată, bazată pe servicii de încredere și suport tehnic non-stop. Defectarea unuia dintre echipamente, în special a elevatorului, îți poate afecta fluxul operațional al business-ului. De aceea, rapiditatea cu care funizorul îți poate oferi suport tehnic și soluții în rezolvarea problemei este crucială. Dacă furnizorul îți vinde un elevator cu o garanție foarte mică sau modelul achiziționat nu se mai fabrică după durata garanției, aceste două impedimente pot duce la costuri extra destul de mari sau chiar la necesitatea de a achiziționa un nou echipament. Echipa Service total asigură servicii profesioniste din partea unei echipa de ingineri tehnici și unități de service mobil în toată țara pentru a soluționa rapid și corect toate probeleme întâmpinate.

Acestea sunt cele 3 puncte cheie de care trebuie să ții cont în achiziționarea unui elevator pentru service-ul tău. Dacă le-ai bifat pe toate, felicitări! Ai găsit elevatorul potrivit. ?